News Flash:

Fast-food-ul american, mai sanatos decat unele restaurante!

24 Mai 2013
1704 Vizualizari | 0 Comentarii
O masa intr-un restaurant care nu apartine marilor lanturi fast-food din SUA ar putea contine cu doua pana la trei ori mai mult cantitatea de calorii ceruta in mod normal, arata un studiu al Universitatii Tufts din Massachusetts, citat de AFP.

In timp ce industria fast-food se pregateste sa aplice noile reglementari federale care le obliga sa afiseze caloriile la fiecare preparat, aproape jumatate din restaurante nu se vor supune acestor reguli. Aceasta pentru ca noua obligatie priveste doar lanturile fast-food care numara cel putin 20 de restaurante. Or, se estimeaza ca 50% din restaurantele din SUA nu intra in aceasta categorie, ceea ce ar putea reduce eficacitatea acestei masuri menite sa lupte contra obezitatii, noteaza autorii studiului aparut in Journal of Internal Medicine, o publicatie a Journal of the American Medical Association (JAMA).

Tocmai aceasta jumatate de “mici” restaurante a atras atentia cercetatorilor Universitatii Tufts din Massachusetts (nord-est) care au analizat 157 de preparate provenind din 33 de restaurante individuale sau care apartin unor lanturi mici situate pe o raza de 20 de kilometri in jurul Boston. Cercetatorii au ales cele mai populare preparate din cele doua tipuri de restaurante cele mai frecventate din SUA, respectiv mexican, american, chinezesc, italian, japonez, thailandez, indian, grec si vietnamez.

“In medie, preparatele studiate contineau 1.327 calorii, ceea ce este cu mult peste ceea ce un adult are nevoie sa consume la o singura masa”, subliniaza Susan Roberts, directorul laboratorului de metabolism al Human Nutrition Research Center on Aging de la Universitatea Tufts. “Mancarurile din toate aceste restaurante furnizeaza o cantitate de calorii cu mult mai mare decat cea ceruta pentru mentinerea greutatii”, a spus ea.

Circa 73% din preparatele analizate aveau cu mai mult de jumatate peste cele 2.000 de calorii zilnice recomandate de Agentia americana de produse alimentare si medicamente (FDA), in timp ce 7,6 % contineau mai mult decat totalul de calorii necesare pentru o zi.

Preparatele din restaurantele italienesti au fost cele mai bogate in calorii, cu o medie de 1.755 calorii, urmate de cele din restaurantele americane (1.494 calorii) si chinezesti (1.474 calorii). La polul opus s-au situat mancarurile oferite in restaurantele vietnameze si japoneze, cu o medie de 922 calorii si, respectiv, 1.027 calorii.

Studiul a fost realizat in perioada iunie – august 2011, pe baza preparatelor selectate dupa preferintele unor consumatori stabiliti in urma unor cercetari facute pe Internet.

sursa: doctorul zilei
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fast-food
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1840 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031853 (s)