News Flash:

Fasole cu ciolan - Cea mai buna reteta pentru 1 Decembrie

27 Noiembrie 2018
661 Vizualizari | 0 Comentarii

Nu exista casa de roman adevarat care, de 1 Decembrie, sa nu aiba pe masa mici si fasole cu ciolan. Asadar, de Ziua Nationala a Romaniei, iti poti chema prietenii la masa, noi venim cu reteta de fasole!

Ingrediente: Pentru reteta de fasole cu ciolan aveti nevoie de: 500 grame de fasole uscata, un ciolan afumat, 2-3 morcovi mari, 4 cepe, un ardei gras, cateva foi de dafin, 3 linguri de bulion, sare si cimbru, dupa gust.

Mod de preparare: Spalati bine fasolea si o lasati apoi in apa rece o ora-doua, sa se umfle. Adaugati un morcov ras, o ceapa tocata, sare si o foaie de dafin. Dupa ce a fiert, se scurge apa, dar opriti 3-4 polonice. Veti avea nevoie de ele mai tarziu. Separat, intr-o oala puneti putin ulei, in care caliti 3 cepe si un morcov, tocate sau date pe razatoare, dupa preferinte. Cand ceapa devine aurie, puteti adauga bucati de ciolan afumat, care se  rumenesc putin. Este important sa mestecati din cand in cand. Adaugati apoi 3-4 polonice din supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foile de dafin, piper, cimbru, sarea si lasati sa mai fiarba pana scade zeama.

Se serveste cu muraturi si un pahar de vin.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fasole ciolan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1776 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020710 (s)