News Flash:

Fasole cu afumatura

15 Aprilie 2011
2868 Vizualizari | 0 Comentarii
Fasole cu afumatura
Ingrediente: 500 g fasole boabe 500 g carne de porc afumata (costita sau buturi) o ceapa 1 pastrarnac 2 morcovi o radacina mica de telina 1 ardei gras patrunjel, marar cimbru sare, piper Pentru rantas: o ceapa o lingura de ulei o lingura de pasta de tomate o lingura de faina Mod de preparare: Se spala fasolea si se pune intr-o oala la fiert. Cand da in clocot se ia de pe foc, se scurge, se clateste cu apa rece, se acopera din nou cu apa si se da iar la fiert. Intre timp se taie marunt o ceapa, morcovii, pastrarnacul, telina, ardeiul si se adauga in oala peste fasolea care fierbe. Se adauga sare si piper dupa gust. Afumatura se pune intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute apoi se adauga in oala peste fasole si zarzavat. Se lasa sa fiarba la foc iute timp de 30 - 40 minute pana ce s-au fiert toate ingredientele. Intre timp se prepara rantasul astfel: Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie, se adauga o lingura de faina se amesteca si se lasa putin sa se rumeneasca faina. Se adauga ceapa taiata marunt apoi se stinge cu 2-3 linguri de zeama din fasolea care fierbe pe foc si se lasa pe foc pana ce ceapa se inmoaie si devine transparenta. La final se adauga o lingura de sos de tomate, se amesteca si se ia de pe foc. Rantasul astfel preparat se toarna peste amestecul de fasole cu afumatura care este pe foc. Se amesteca si se mai lasa pe foc 10 minute. Se presara cimbru, patrunjel si marar tocat si se serveste cald.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

branza feta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3241 viz    0 com
1103 viz    0 com
1993 viz    0 com
1055 viz    0 com
1256 viz    0 com
2308 viz    0 com
2568 viz    0 com
4870 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1562 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017120 (s)