News Flash:

Faguri de casa, cu crema de cacao si nuci

7 Februarie 2014
67075 Vizualizari | 0 Comentarii
Reteta Faguri de casa, cu crema de cacao si nuci este inscrisa de catre Mirela Mihai in concursul culinar al lunii februarie 2014.
 
Ingrediente:

Pentru faguri:
6 oua
12 linguri lapte
12 linguri ulei
24 linguri faina
un praf de sare
esenta de vanilie
1 plic praf de copt
esenta de rom
12 linguri zahar

Pentru crema:
esenta de rom dupa gust
100 g nuca macinata
8 linguri de zahar
500 ml lapte rece
4 linguri de cacao
8 linguri de faina
1 pachet de unt

Mod de preparare:

Faguri:
Prima data se bat ouale cu tot zaharul si cu un praf de sare, dupa care se pun faina, laptele si uleiul (picatura cu picatura). Spre final se adauga esentele si praful de copt. Trebuie sa obtii un aluat consistent ca smantana.

Pune gramajoare din luat in forma de faguri incins. Fagurii se coc 1 minut pe ambele parti.

Crema:
Amesteca zaharul cu cacao si faina, apoi adauga treptat laptele (sa nu se formeze cocoloase). Pune pe aragaz, la foc mic. In momentul in  care seamana cu ciulamaua, ia de pe foc si pune untul.  Amesteca bine cu o lingura de lemn, pune inapoi pe aragaz si continuta sa omogenizezi. Dupa ce s-a topit tot untul lasa crema sa se raceasca si pune esenta de rom si nuca.

Asamblare:
Umple fagurii cu crema rece.

Timp de pregatire aluat: + crema 1 h; gatire 1h.





Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

concurs culinar concurs retete concurs bzi retete faguri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4205 viz    0 com
5261 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019235 (s)