News Flash:

"Fabuloasa" cu pere - Prajitura pufoasa si cremoasa

9 Septembrie 2016
2149 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr faina
5 oua
220 gr unt
170 gr zahar
70 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilinat
500 gr piersici
3 pere
zahar brun dupa gust
putin suc de lamaie
sare

Pentru crema:
70 gr zahar
350 gr smantana semidegresat
cativa fulgi de decor

Mod de preparare:

1. Spala piersicile, injumatateste-le si tine-le 2 minute in apa clocotita, dupa care trece-le prin jetul de apa rece si cojeste-le.
2. Pune piersicile curatate intr-un bol, cu zaharul brun. Trebuie sa se macereze vreo 20 de minute.
3. Amesteca untul cu zaharul, vanilia si sarea.
4. Pune ouale si continua sa mixezi.
5. Amesteca praful de copt cu faina si pune totul in compozitia de mai sus. Omogenizeaza.
6. Incorporeaza apoi laptele. Pentru aceasta foloseste mixerul.
7. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune in ea aluatul.
8. Decoreaza cu feliutele de piersica si para, stropeste cu zeama de lamaie si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 40 de minute.
9. Intre timp amesteca smantana cu zaharul.
10. Toarna crema peste blatul fierbinte, proaspat scos din cuptor.
11. Dupa 20-30 de minute presara fulgii de migdale. Lasa prajitura asa, in tava, ca sa se raceasca. Dupa aceea o poti transfera pe un platou.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura piersici prajitura pere prajitura buna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1489 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017824 (s)