News Flash:

Experimentul care a uimit medicii: Ce se intampla daca bei zilnic o cana de suc de sfecla

16 Februarie 2018
3139 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6695 RON (+0.0035)
USD: 4.0518 RON (+0.0170)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Consumul zilnic al unei cani de suc de sfecla, va poate asigura o sanatate de fier. Baut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala, informeaza healthyfoodhouse.com.

Sucul de sfecla a fost testat de medici de la Universitatea Queen Mary din Londra, pe un grup de 64 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani, timp de 4 saptamani. Participantii au fost impartiti in doua grupuri, primul a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente.

Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla deoarece inca din a doua saptamina a fost inregistrata o scadere a tensiunii arteriale pana aproape de valorile normale. Astfel cei care au baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a vasodilatatiei si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.

In tot acest timp grupul care au luat medicamente, nu a inregistrat nici o imbunatatire semnificativa. Efectul a disparut insa la doua saptamani dupa experiment timp in care a fost suspendata si utilizarea sucului de sfecla.

Sucul de sfecla contine pe langa vitamine si nitrati anorganici, compusi ce mai pot fi gasiti si in salata verde si varza. Odata ajunsi in organism acestia se trensforma in oxid nitric care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii arteriale.

Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, deoarece este o bogata sursa de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

nitrati anorganici sfecla rosie iod nitrati naturali
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1796 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020036 (s)