News Flash:

Evita aceasta greseala frecventa si vei face cea mai buna piftie de porc

10 Octombrie 2016
5241 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/2 cap de porc
cateva bucatele de sorici
2 „adidasi“ de porc
1 morcov mai mare (da gust dulce)
1 radacina de telina
putina sare
cateva boabe de piper
4-5 catei de usturoi
1 pastarnac (optional)

Mod de preparare:

1. Taie capul de porc in bucati mici.
2. Pune-l la fiert, intr-o oala plina cu apa, impreuna cu adidasii, soricii, morcovul curatat (lasat intreg), sarea, piperul si telina maruntita.
ATENTIE: apa trebuie sa acopere bine carnea. Nu completa cu apa pe parcurs (multe gospodine completeaza, iar aceasta e o mare greseala). Lasa la fiert la foc potrivit. Din cand in cand aduna grasimea de la suprafata.
3. Indeparteaza bucatile de os dupa ce carnea e fiarta si ai luat-o de pe foc. Pune-o intr-o farfurie.
4. Zdrobeste usturoiul si pune-l in oala.
5. Pitroceste apa foarte bine. Las-o apoi deoparte in jur de 10-15 minute.
ATENTIE: pentru a verifica daca se incheaga, pune putina zeama intr-o farfurie si bag-o in frigider. Daca incepe sa fie mai consistenta, atunci e bine.
6. Imparte carnea in boluri si toarna zeama peste ea. Pentru ca piftia sa fie cat mai clara, rece zeama prin strecuratoare.
7. Strecoara si bucatele de morcov fiert.
8. Baga piftia in frigider.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piftie porc sfaturi piftie reteta piftie racituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1559 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020958 (s)