News Flash:

Evantai cu sunca si branza de burduf

22 Iunie 2016
2014 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
20 g drojdie (proaspata sau uscata)
500 gr faina
125 gr lapte
125 gr apa
1 ou
1 lingurita miere
sare
1 ou si lapte pentru uns
50 gr unt
500 gr sunca de Praga
 200 g branza de burduf (voi sa folositi cascaval)

Mod de preparare:

Se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza si apoi se amesteca cu putina apa calduta si 1 lingurita faina. Se lasa sa creasca la caldura. Intr-un castron se amesteca restul ingrendientelor infara de sunca si branza, se adauga drojdia si se framanta un aluat elastic. O sa vedeti ca imediat se desprinde de vas. Il lasam sa dospeasca 20 de minute acoperit cu un prosop textil.
Apoi il impartim in patru. Luam o bucata si intindem o foaie pe planseta presarata cu putina faina. Punem branza pe toata foaia apoi felii de sunca pe jumatate si apoi iar branza. E mai usor cu cascaval, il radeti peste toata foaia. Aducem o latura din foaie pana la jumatatea foii, apoi cealalta peste si intoarcem foaia cu partea unde se imbina dedesubt.
 
Eu am mutat apoi aluatul in tava unsa cu putina grasime. Taiem cu o foarfeca fasii late de vreo 4 cm pe care le rasucim ca in imagine. Apoi indoim putin la mijloc sa-i dam forma unui evantai. Lasam sa creasca 45 de minute apoi ungem cu oul batut cu putin lapte (presaram mac sau susan, eu am uitat sa cumpar) si coacem cca 20 minute, in cuptor, la foc potrivit.
 
Reteta de Evantai ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

aperitiv sunca gustare sunca reteta evantai
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1877 viz    0 com
2537 viz    0 com
1406 viz    0 com
1929 viz    0 com
1813 viz    0 com
1815 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1432 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014289 (s)