Ingrediente:1 pachet
foi de cremsnit, gata coapte (3 foi)
2 kg mere aproximativ egale ca aspect
multa scortisoara
800 g gem/dulceata de caise
Pentru crema de vanilie din:1 l lapte
8 galbenusuri
8 linguri faina
6 linguri zahar
esenta de vanilie
2-3 plicuri zahar vanilat
un praf sare
500 g
frisca batuta sau 400 g unt spumat
zahar pudra si scortisoara pentru decor
Citeste si Ceva ce nu ai mancat niciodata pana acum - Capsuni cu cheesecakeMod de preparare:Mai intai se pregatesc merele, care se coc in coaja, dar cu cotoarele indepartate.
Se presara scortisoara peste ele, apoi se lasa la racit si li se indeparteaza coaja.
Pentru crema de vanilie, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, pentru a le intensifica culoarea, apoi se spumeaza cu zaharul pe
baie de aburi si se dilueaza, treptat, cu laptele fierbinte, dupa care se adauga faina diluataa in putin lapte rece si se amesteca energic pentru omogenizare.
Se fierbe crema pentru un clocot sau doua, apoi se adauga esenta si zaharul vanilat.
Se lasa crema sa se raceasca bine si se amesteca cu frisca batuta, sau cu untul spumat.
Se aseaza prima foaie de aluat in tava, se intinde peste ea un strat gros de crema de vanilie, apoi se aseaza a doua foaie de aluat si se presara scortisoara peste ea.
Peste a doua foaie se aseaza merele unul langa altul, se intinde gemul sau dulceata de caise peste ele, apoi un strat subtire din crema de vanilie si ultima foaie de aluat deasupra.
Gemul si crema de vanilie vor patrunde si in interiorul merelor, dar vor astupa si golurile dintre acestea.
Peste ultima foaie se presara zahar pudra si
scortisoara, iar prasitura se va da la rece pentru cateva ore, apoi se va portiona cu ajutorul unui cutit cu lama zimtata, folosind metoda fierastraului.
sursa:
a1
Comentarii (0)