News Flash:

Este o reteta care nu necesita multe ingrediente si este extrem de gustoasa - Cartofi gratinati

31 Ianuarie 2019
1102 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 2 crengute de cimbru
  • 1 catel usturoi
  • un praf nucsoara
  • 150 g cascaval
  •  50 g  parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Topeste untul complet si adauga faina, pentru a obtine sosul bechamel. Amesteca energic odata adaugata faina si lasa cratita la foc mediu pentru un minut.  Adauga laptele cat mai rece treptat si omogenizeaza bine compozitia. Potriveste de sare si piper, adauga apoi nucsoara, cimbrul si usturoiul intreg. Lasa sosul bechamel la fiert pana ce se ingroasa. Scoate usturoiul si cimbrul la final. Taie cartofii felii de 0.5 cm grosime si asaza jumatate din ei uniform intr-o tava unsa cu unt.
Deasupra cartofilor intinde jumatate din sosul bechamel, iar peste asaza un alt strat de cartofi. Toarna restul de sos bechamel, acopera tava cu folie de aluminiu sau hartie de copt si da-o la cuptor pentru 45-50 de minute, la 180 grade.

Dupa ce cartofii s-au patruns (te asiguri cu o furculita), rade cascaval din belsug deasupra preparatului si, optional, pentru un plus de aroma, parmezanul. Da tava de cartofi gratinati din nou la cuptor pentru minim 10 minute la foc iute, sau pana cand se formeaza o crusta aurie deasupra preparatului.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cartofi gratinati
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1706 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021581 (s)