News Flash:

Este o prajitura pe care o poti face cand ai musafiri sau la o aniversare, pentru ca iese destul de multa. O poti face si cand vrei sa ai o prajitura buna pentru cateva zile Reteta aici - Prajitura "Diplomat"

24 Ianuarie 2017
25336 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 blat pandispan pentru prajituri
 
Pentru crema cu fructe:
500 g smantana pentru frisca
500 g fructe din compot (mango, piersici)
1 1/2 pachet gelatina
150 ml suc din compot
60 g zahar
 
Pentru crema de capsuni:
700 g capsuni
70 g zahar
250 g mascarpone
1 lingura zeama de lamaie
200 g smantana pentru frisca
1 plic intaritor de frisca
1 plic zahar vanilat
1 lingura fistic maruntit

Mod de preparare:

1. Se separa fructele din compot si se stropesc cu zeama de lamaie. Gelatina se pune la inmuiat in sucul din compot circa 10 minute. Se toarna gelatina peste fructele din compot si se amesteca la cald in jur de 2 minute. Se lasa la racit.

2. Se bate smantana cu zaharul pana ce se obtine frisca. Se amesteca apoi cu gelatina cu fructe (racita) pana ce se obtine o crema. Aceasta crema se intinde uniform pe blatul de pandispan si se da la rece.

3. Se spala capsunile si se lasa la scurs. Se paseaza cu ajutorul unei furculite pana ce se obtine un piure, apoi se amesteca cu zaharul si cu branza mascarpone.

4. Smantana se bate cu zaharul vanilat, cu zeama de lamaie si cu intaritorul de frisca. Frisca obtinuta se amesteca usor cu crema de mascarpone si capsuni, pana ce se omogenizeaza.

5. Se scoate blatul cu crema de gelatina din frigider. Peste stratul de crema de gelatina se pune, intr-un strat uniform, a doua crema. Se mai lasa o ora la frigider, se orneaza cu fructe, iar deasupra se presara fistic maruntit.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura diplomat tort diplomat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1638 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014241 (s)