News Flash:

Este o prajitura de casa cu mere absolut delicioasa - Placinta de post cu mere

2 August 2017
4252 Vizualizari | 0 Comentarii
Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda. Este o prajitura de casa cu mere absolut delicioasa, fina, usor acrisoara, si de post.

Ingrediente:

1 pahar de ulei (15 cl)
1 pahar de zahar
1 lingurita de otet stinsa cu 1 lingurita de bicarbonat
1/2 pahar apa minerala
Faina cat cuprinde ( 450-500 gr)

Pentru umplutura de mere:
1 kg mere
200 gr zahar tos
scortisoara

Mod de preparare:


Toate ingredientele de mai sus (pentru foi) se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr. – amestecati bine cu lingura de lemn, apoi va folositi de maini ca sa framantati si adaugati faina dupa caz. – amestecati bine cam 8-10 minute, cu mainile infainate. – faceti o bila de aluat. – o impartiti in 2 parti egale – puneti pe masa de lucru o hartie de copt suficient de mare ca sa puteti intinde foile pe ea. – presarati faina pe hartia de copt, si incepeti sa intindeti prima bila de aluat. – intindeti o foaie de marimea tavii ( pe jumatatea tavii de aragaz), si asezati-o apoi in tava unsa si tapetata Umplutura de mere: – merele se curata si se dau pe razatoare ( eu am dat cu coaja cu tot), apoi se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita pe foc moderat. Se amesteca si se lasa sa-si lasa merele zeama, apoi iar se amesteca si tot asa pana se evapora zeama de mere, etc, dar asta sigur stiti si voi. Dupa ce merele si-au lasat toata zeama adaugati scortisoara ( eu am pus o lingurita), si amestecati din nou. – dupa vreo 15 minute se kelise zeama, moment in care a pus scortisoara – umplutura de mere se pune in tava peste prima foaie, se niveleaza artistic. – se intinde si foaia a doua, tot pe hartie de copt, si dupa ce-ntindeti foaia, luati hartia de copt cu tot cu foaie si asezati asa peste tava ( asa am facut si cu prima foaie), si atunci o aranjati mai bine, daca o luati cu mainile riscati sa vi-o puneti pe genunki (foaia). – bagati tava in cuptor la 175 de grade cam 30-35 minute pana capata o frumoasa nuantza auriu galbejiu – placinta cu mere se taie rece de preferinta, eu am taiat-o dupa cel putin 15 minute.

preluat de pe likeachef
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

otet apa minerala mere scortisoara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1829 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022927 (s)