News Flash:

Este o mancare pe care o poti face usor, in orice zi - Drob de legume - Reteta de post

14 Iulie 2017
7592 Vizualizari | 0 Comentarii
Va propunem o reteta de drob din legume: gustoasa, satioasa si sanatoasa. Este o mancare pe care o putem prepara nu doar in posturi, ci oricand, deoarece este o reteta foarte reusita.
In functie de preferinte, puteti renunta la ciuperci sau la spanac. Orezul este obligatoriu, insa il puteti inlocui cu soia sau miez de nuca.

Ingrediente:

2 morcovi
1 telina
4 cepe
3 catei de usturoi
3 cartofi
1 cana de orez
200 g de ciuperci
100 g de masline
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
1 legatura de spanac
50 g de pesmet
sare
piper
oregano
boia dulce

Citeste si O bunatate de drob de ciuperci - Nici nu-ti dai seama ca nu contine carne deloc

Mod de preparare:

Mai intai, pregatim doua cratite. Intr-una punem la fiert cartofii in coaja (bine spalati inainte), cu apa cat ii cuprinde, iar in cealalta, orezul. La 1 cana de orez, se pun 2 cani de apa. Dupa primele clocote, se pune capacul peste orez, si se lasa 10 minute, fara sa ridicati capacul, apoi se inchide focul si se mai lasa 10 minute, cu capacul acoperit. In acest interval, orezul va absorbi apa ramasa, si va fi bine fiert.
Intre timp, se curata ceapa si usturoiul, se toaca fin, si se calesc in putin ulei. Se adauga si ciupercile taiate marunt. Se calesc 15 minute.
Spanacul se spala bine si se opareste scurt. Morcovii si telina se dau pe razatoare. Maslinele se taie feliute. Patrunjelul si mararul se spala bine si se toaca marunt.
Dupa ce s-au racorit putin, cartofii se curata de coaja, si se paseaza, ca la piure.

Intr-un vas incapator, se amesteca toate ingredientele: piureul de cartofi, orezul fiert, ceapa, usturoiul si ciupercile undite, patrunjelul si mararul, pesmetul si condimentele. Amestecati bine, pentru a obtine o compozitie cat mai omogena.
Pentru a coace drobul, puteti folosi doua tavi de chec, o tava rotunda, sau o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cum doriti sa arate drobul. Tava aleasa se tapeteaza cu hartie de copt, si in ea se pune compozitia. Nivelati bine deasupra, pentru a obtine o suprafata neteda. Puteti aseza deasupra felii de rosii sau fasii de gogosar rosu. Coaceti drobul in cuptorul preincalzit circa jumatate de ora, sau pana cand se rumeneste.
Dupa ce scoateti drobul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca bine, apoi dati-l la frigider 3-4 ore, apoi serviti-l. Se va inchega mult mai bine. Nu-l taiati cald, deoarece se va sfarama.

sursa: ampress

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

morcovi orez ciuperci patrunjel spanac oregano boia dulce razatoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1660 (s) | 35 queries | Mysql time :0.024165 (s)