News Flash:

Este greseala care distruge iremediabil vinul. Iata secretul de preparare care il face valoros

12 Octombrie 2017
19318 Vizualizari | 0 Comentarii
Cand vine vorba despre facutul vinului, tot romanul este un mare mester si cunoscator. De pe la inceputul lui septembrie si pana pe dupa jumatatea lui octombrie, satele si orasele Romaniei (mai nou, obiceiul s-a translatat si pe alte coordonate europene, odata cu migratia romanilor) miros vartos a must si a tescovina, de iti vine sa zici ca traiesti intr-o nesfarsita crama.

Romanii sunt in topul tarilor europene la capitolul consum de vin preparat in casa, insa multe gospodarii fac aceeasi greseala care distruge iremediabil gustul vinului: nu respecta perioada de fermentatie!

Greseala care distruge VINUL

Procesul de fermentatie este o etapa esentiala in cadrul tehnologiilor de obtinere a vinurilor de casa, de aceea este important sa ii acordati atentia necesara.

In cadrul fermentatiei, drojdiile consuma zaharul din must si il transforma in alcool etilic si dioxid de carbon. Pentru aceasta etapa, este bine de stiut ca drojdiile din must au nevoie de temperaturi optime pentru a se putea multiplica intr-un anumit interval de timp.

Citeste si Cum sa faci vin de casa de calitate superioara

Drojdia a fost folosita in coacere si fermentare, de mii de ani. Este folosita ca organism model in biologia moderna a celulei si este printre cele mai cercetate organisme eucariote. In ultima vreme s-a constatat ca drojdia poate fi folosita pentru a genera energie electrica si ca poate produce etanol.

Care e perioada optima de fermentare a mustului?

Conform specialistilor, perioada oprima de fermentare a mustului este de 14-21 zile. Pentru a obtine un vin de calitate superioara, cu proprietati deosebite, perioada optima de fermentare este de doua-trei saptamani, adica 14-21 de zile.

Nu fermenta strugurii cu tot cu ciorchine Adevaratul vin se face, fara doar si poate, din struguri. Insa nu toate componentele strugurelui sunt benefice pentru a scoate o licoare de inalta calitate. Bunaoara, ciorchinele (partea ierboasa) este de-a dreptul catastrofal pentru calitatea vinului, mai ales daca nu este eliminat la timp.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

must tescovina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1405 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012981 (s)