News Flash:

Enchiladas cu carne tocata

10 August 2018
446 Vizualizari | 0 Comentarii

“Enchiladas” este o mancare traditionala mexicana, care se prepara foarte simplu, este delicioasa, apetisanta si pe placul tuturor. Enchiladas se prepara din lipii subtiri preparate acasa si sunt umplute cu carne suculenta si aromata. Rulourile de lipii se coc in sos gustos de rosii si sunt acoperite cu cascaval – o nebunie de mancare, care te face sa salivezi. La dorinta puteti prepara varianta rapida a acestui deliciu mexican, folosind lipii din comert. Savurati cu placere aceasta mancare delicioasa cu gust picant!

INGREDIENTE: 800 g de carne tocata de orice tip, 400 g de rosii in suc propriu (sau pasta de rosii dizolvata cu apa), 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, 300 g de cascaval (am folosit branza Gouda), 7 lipii de casa, verdeata (patrunjel sau coriandru), piper negru macinat, ardei iute macinat, coriandru macinat, chimion si oregano – dupa gust, zahar si sare dupa gust, ulei pentru prajit.

INGREDIENTE PENTRU LIPII: 3 pahare de faina (sau 480 g + 50 g pentru presarare), 1 pahar de apa rece ca gheata, 100 ml de ulei, 1 lingurita de sare.

MOD DE PREPARARE: Lipiile. Puneti faina intr-un bol. Faceti o adancitura la mijloc si turnati uleiul si apa rece. Sarati dupa gust. Amestecati aluatul cu lingura, apoi framantati-l cu mainile. Puneti aluatul intr-o punga de plastic si lasati-l sa se odihneasca timp de cel putin 3 ore.

Impartiti aluatul in 2 parti si rulati-le sub forma de baghete. Taiati aluatul in bucati de marimea unui ou si intindeti-le. Prajiti lipiile intr-o tigaie incinsa fara ulei. Intoarceti lipiile pe cealalta parte imediat ce formeaza bule. Nu uscati lipiile prea mult. Asezati lipiile pe o farfurie plata. Cand vor fi gata toate lipiile, puneti-le intr-o punga, ca sa transpire – lipiile sunt gata. Se pastreaza excelent la frigider in aceeasi punga. Preparati sosul de rosii: prajiti ceapa tocata in ulei incins. Adaugati rosiile, ardeiul iute, usturoiul tocat, coriandrul macinat, sarea si zaharul. Tineti sosul pe foc timp de 5-7 minute, amestecand periodic.

Prajiti carnea tocata intr-o tigaie incinsa cu ulei timp de 15 minute. Asezonati cu sare si condimentele ramase si gatiti timp de 5 minute. Adaugati patrunjelul in tigaie si amestecati. Umplutura este gata. Puneti umplutura de carne pe o lipie si presarati deasupra cascaval ras din belsug. Rulati lipia intr-o rola. Procedati astfel si cu celelalte lipii. Puneti o parte de sos intr-o forma de copt (22*22 cm) si asezati atent rulourile. Turnati deasupra sosul ramas. Presarati toata suprafata cu cascaval ras. Coaceti enchiladas la 180 de grade pana se va topi cascavalul. Serviti mancarea fierbinte cu smantana si presarata cu verdeata tocata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020624 (s)