News Flash:

Eclere si choux-a-la creme - FOTO

30 Decembrie 2011
4927 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert delicios pentru o masa festiva, recomandat de Amalia.

Ingrediente:

Pentru aluat:

150 g ulei
130 ml apa
200g faina
5 oua

Pentru crema:

150g zahar
3 oua
3 linguri faina
500ml lapte
vanilie

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu uleiul intr-o cratita si la primul clocot se toarna toata faina,se trage vasul de pe foc si se amesteca bine aluatul .
Cand aluatul este caldut,se adauga ouale intregi unul cate unul in asa fel incat nu se pune al doilea ou ,pana ce compozitia nu l-a cuprins pe primul.
Aluatul trebuie sa fie suplu ,dar sa nu curga.
Se pun betisoare intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se dau la cuptor.Se coc intai la foc puternic 5 min.,apoi la foc potrivit cam 10 minute pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata ,se formeaza deasupra o crusta aurie si vor fi scoase pe un gratar ,caci pe farfurie se inmoaie.
Dupa ce s-au racit,se taie la fiecare capacul si golul se umple cu crema.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia,se adauga cate putin lapte ,apoi faina si tot asa pana se termina toata cantitatea.Se aseaza vasul pe baie de abur si se amesteca incontinuu pana ce crema se leaga bine.Se ia de pe foc ,se bat albusele bine si se adauga in crema calda amestecand usor.Se mai poate pune in crema cacao ,sau cafea,sau diferite arome,eu am pus pe langa vanilie si coaja de portocala.
Se umplu cu crema si se pune frisca(facultativ) .
Se acopera cu capacelele si se pudreaza sau se pune glazura de ciocolata.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Eclere_si_choux-a-la_creme1
desert delicios masa festiva ulei apa faina oua zahar lapte vanilie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1710 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013186 (s)