News Flash:

Eclere cu vanilie

4 Iunie 2013
3745 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 untura (untura poate fi inlocuita cu succes de aceeasi cantitate de unt)
un pahar cu apa
400 gr faina
un praf de sare
6 oua  in reteta originala se specificau 5, dar depinde si de calitatea fainii, si de marimea  oualor)

Umplutura:
budinca de vanilie preparata din 1,200 ml lapte
un pachet de unt
500 ml frisca

Glazura:
o ciocolata amaruie sau cu lapte
5-6 linguri lapte

Mod de preparare:

Se pune untura si apa intr-o craticioara pe foc. Se lasa pana ce untura s-a topit, iar apa a dat in clocot. Se adauga toata faina odata si se amesteca energic cu telul, pana ce nu mai raman cocoloase si s-a format o bila de aluat omogena, nelipicioasa.
Se lasa sa stea deoparte pana ce se raceste amestecul pana la temperatura camerei(cam 10-15 min). Se bat ouale bine intr-un castron si dupa ce s-a racit aluatul, se adauga in compozitie putin cate putin, ingloband complet in compozitie fiecare picatura de ou  inainte de a turna-o pe urmatoarea.

Se pune si praful de sare si se omogenizeaza bine. Aluatul trebuie sa fie o pasta fina, asemenea unui pate. Se umple un pos si se formeaza bastonase lungi de 5-6 cm sau putem forma gramajoare cu ajutorul unei linguri de inghetata. Se coc in cuptorul incins la 200-220 de grade pana ce se rumenesc bine. Atentie! Cuptorul nu trebuie deschis pana nu s-au copt complet, pentru ca altfel se vor lasa.

Dupa ce am pregatit budinca, se lasa sa se raceasca si intre timp frecam untul spuma. Cand budinca a ajuns la temperatura camerei se amesteca cu untul frecat. Dupa ce s-au racit cojile, se taie pe mijloc, se umplu cu un strat de budinca si unul de frisca, se acopera cu cealalta jumatate si se orneaza dupa plac cu ciocolata topita la bain-marie si amestecata cu putin lapte. Se servesc reci, de la frigider!

Eclere cu vanilie recomandate de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

untura umplutura glazura ciocolata amaruie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1920 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032158 (s)