News Flash:

Eclere cu crem de vanilie

24 Septembrie 2013
1306 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru coji:
125 g faina
50 g unt
50 g ulei
250 ml apa
1 lingurita sare
1 lingura zahar
3 oua

Pentru crema:
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri faina
500 ml lapte dulce
200 g unt

Pentru ornat:
150 ml frisca lichida
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:


Apa am pus-o la fiert impreuna cu uleiul, untul, zaharul si sarea. Cand a inceput sa clocoteasca, am adaugat faina toata  odata. Am amestecat bine-bine cu o lingura de lemn, pana aluatul se desprindea de pe fundul vasului. Am lasat aluatul sa se racoreaca putin, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul unui pos, am spritat aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mic pentru cca 20-25 minute.
Apoi am oprit focul si am lasat cojile in cuptor pentru inca vre-o 30 minute. Am lasat cojile sa se raceasca bine.
Intre timp am pregatit crema: am frecat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, pana s-a albit si a devenit ca o crema. Am pus faina in ploaie, si am amestecat bine. Treptat am incorporat laptele si am pus vasul pe foc mic, lasand sa fiarba pana s-a ingrosat ca o budinca. Am adaugat untul taiat cubulete si am amestecat pana s-a topit, rezultand cu crema legata. Am lasat crema sa se raceasca.
Smantana impreuna cu zaharul vanilat le-am batut cu mixerul, pana s-a intarit. Cojile le-am taiat pe ling, iar pe partea de jos, cu posul am pus un strat de crema si unul de frisca.
Am acoperit cu cealalta jumatate, am pudrat cu zahar vanilat si le-am dat la rece.

Eclere cu crem de vanilie recomandate de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1485 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024242 (s)