News Flash:

E mai bun ca mujdeiul romanesc - Sos grecesc cu usturoi

17 Noiembrie 2017
978 Vizualizari | 0 Comentarii

Mujdeiul iti cade greu la stomac si vrei o varianta mai usor de preparat si mai sanatoasa? Incearca sosul grecesc de usturoi.

Ingrediente:
180 g iaurt
40 g lapte batut
2 catei de usturoi pisati
zeama de la ½ de lamaie
cepsoara
sare
piper

Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele, apoi adaugi cepsoara, sare si piper, dupa gust. Servesti sosul rece.

Alta reteta de sos cu usturoi

Daca te-ai saturat de clasicul mujdei de usturoi, atunci poate ca a venit timpul sa afli ce mai tare reteta de sos pentru fripturile tale!

Ingrediente:

Cativa catei de usturoi
Maioneza
Smantana (peste 20% grasime)
Lamaie

Mod de preparare:
Piseaza bine de tot usturoiul (3-4 catei) si adauga o lingura generoasa de maioneza si una de smantana. Amesteca si apoi adauga sare si lamaie, dupa gust. Desigur, cantitatile de smantana si de maioneza pot varia, in functie de cum iti place sosul de usturoi.

Cum se face cel mai bun sos pentru friptura

Ingrediente:
mustar
 2 linguri unt
1/4 lingurita ardei iute fulgi
1 lingurita piper negru
1 lingurita piper alb
2 linguri chilli pudra
100g zahar
160g mustar
240ml otet de cidru,
1/2 lingurita sos de soia

b
Amesteca toate ingredientele cu exceptia untului si sosului de soia. Pune-le la fiert, iar cand dau in clocot, da focul mai mic si lasa-le sa fiarba acoperit timp de 10 minute.
Ia oala de pe foc si incorporeaza untul si sosul de soia.
Serveste sosul cu friptura de porc sau vita

preluat de pe clickpoftabuna, a1 si foodstory

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

lapte batut usturoi pisati usturoi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017922 (s)