News Flash:

E calda si miroase atat de bine - Daca vreti sa o pregatiti si voi, iata Reteta de musaca cu vinete

23 Noiembrie 2017
5940 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente:

  • 500 grame carne tocata de pui
  • 2 cepe tocata marunt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 800 grame rosii in bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ramuri cimbru
  • 3 vinete taiate in felii de cca 1 cm grosime
  • sare
  • piper
  • 200 – 250 grame Parmezan ras
  • sos béchamel
  • patrunjel proaspat tocat


Mod de preparare:

Incingeti cele 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta.
Caliti ceapa tocata marunt timp de 2-3 minute.
Puneti usturoiul pisat si ramurele de cimbru, lasati ingredientele sa fiarba 5-6 minute.
Adaugati apoi in tigaie carnea tocata de pui.

Lasati ingredientele sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecandu-le din cand in cand.
Adaugati apoi in tigaie rosiile in bulion si lasati sosul de carne sa fiarba la foc mic 30-40 de minute, avand grija sa mixati ingredientele din cand in cand.
In final scoateti ramurelele de cimbru.

Intre timp taiati vinetele in felii de cca 1cm grosime, dati-le cu sare pe ambele parti.
Lasati-le asa timp de 20 minute.
Clatiti-le apoi cu apa si uscati-le cu un prosop de hartie.
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Pregatiti un vas de copt de ceramica sau Jena de dimensiune mare.
Luati 2 polonice din sosul de carne si puneti-le pe fundul vasului de copt.
Asezati jumatate din feliile de vanata pe toata suprafata vasului de copt, in sosul de carne.
Deasupra acestora presarati o treime din parmezanul ras.

Puneti peste parmezan jumatate din cantitatea de sos de carne ramas.
Turnati jumatate din sosul béchamel peste sosul de carne.
Mai repetati inca o data procedeul ( restul de vinete, o treime din parmezan, restul de sos de carne).
In final puneti restul de sos béchamel si presarati deasupra acestuia o treime din parmezanul ras.

Dati musacaua in cuptorul incins timp de 30 de minute, acoperiti vasul cu o folie de aluminiu.
Dupa cele 30 de minute scoateti folia de aluminium si mai lasati musacaua in cuptor inca 15-20 minute sau pana cand se rumeneste.
Garnisiti cu patrunjel proaspat tocat si serviti imediat.

sursa: agenda utila

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

musaca vinete musaca carne musaca buna
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1829 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018970 (s)