News Flash:

E asa de buna, ca nu o sa mai duci dorul carnii - Conopida la cuptor

15 Iunie 2017
561 Vizualizari | 0 Comentarii
Vrei sa prepari o reteta de conopida, in timp record? Incearca o delicioasa reteta de conopida la cuptor, garnisita cu parmezan. Este perfecta pentru o cina usoara si cu siguranta ii va incanta si pe cei mici.

Ingrediente:

1 conopida de marime medie
1/4 ceasca ulei extra-virgin de masline
1 lingura usturoi tocat marunt
2 linguri suc proaspat de lamaie
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
5 linguri parmezan ras
2-3 fire ceapa chive tocata marunt (optional)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
Spala conopida bine, si taie cotorul, astfel incat sa obtii buchetele mici de conopida. Adauga apoi conopida intr-o tava incapatoare. Stropeste conopida cu uleiul de masline, adauga sarea, piperul, uturoiul si zeama de lamaie. Amesteca totul foarte bine.

Adauga conopida la cuptor si las-o la copt timp de 15 minute. Amesteca din cand in cand conopida, pentru a se coace uniform.
Dupa ce scoti conopida din cuptor, adauga imediat parmezanul pe deasupra si acopera oala/tava cu un capac, timp de 5 minute. Adauga apoi ceapa chives pe deaupra si serveste conopida imediat. In momentul servirii poti turna deasupra o lingura de smantana proaspata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

conopida piper
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013854 (s)