News Flash:

E asa de bun, ca mai vrei o felie - Tort cu capsuni si crema de lapte

19 Aprilie 2017
6856 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
7 linguri faina
7 oua
7 linguri  zahar
3 linguri apa rece
1 varf de cutit praf de copt

Pentru crema de capsuni:
250 ml frisca
250 g capsuni
50 g zahar
8 g gelatina

Pentru crema de lapte:
100 g ciocolata alba
300 ml lapte
100 g zahar
10 g gelatina
250 ml frisca

Pentru insiropat:
2-3 stropi esenta de vanilie
75 g zahar
150 ml apa

Pentru ornat:
1 intaritor pentru frisca
500 g capsuni
500 ml smantana pentru frisca
50 g ciocolata

Mod de preparare:

Incepem cu blatul care este unul clasic. Batem albusurile spuma tare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam bine pana acesta se topeste. Adaugam treptat galbenusurile si apa si mixam bine dupa fiecare galbenus. Scoatem mixerul si folosim lingura de lemn. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam „peste cap” pentru ca aluatul sa fie cat mai pufos.
Turnam aluatul intr-o forma de 26 cm unsa cu putina grasime si tapetata cu faina si coacem la foc potrivit (160-180 grade) timp de 15 minute.
Incercam blatul cu scobitoarea si daca e copt, il scoatem, il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il taiem in 3.

Facem siropul. Punem zaharul cu apa intr-un ibric, lasam sa fiarba 3 minute,  oprim focul si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se raceasca.
Trecem la creme.

Citeste si despre Tortul cu care il impresionezi chiar si pe cel mai mare mofturos din familie - Crema de ciocolata cu frisca si cacao

Pentru prima crema punem laptele la incalzit cu zaharul. Separat punem gelatina in 3 linguri de apa rece sa se umfle. Cand laptele incepe sa fiarba, oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine pana se dizolva si apoi adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana aceasta se topeste si apoi lasam crema sa se raceasca.
Pentru crema de capsuni mixam capsunile si apoi adaugam zaharul. Separat dizolvam gelatina in 3 linguri de apa rece. Punem intr-o craticioara 100ml apa, o lasam sa dea in clocot si apoi oprim focul si adaugam gelatina dizolvata. Amestecam bine si adaugam lichidul fierbinte peste piureul de capsuni. Lasam sa stea putin. In poza apar amandoua cremele.

Citeste si Mananci toata tava dintr-un foc, asa de buna e - "Extravaganta" cu lamaie

Batem smantana pentru frisca. Eu am folosit smantana naturala cu 32% grasime la care am adaugat 75 g zahar. Daca folositi frisca indulcita nu mai adaugati zahar. Impartim frisca in doua. Jumatate o punem in crema de lapte si jumatate in crema de capsuni.
Punem platoul pe care o sa servim tortul, apoi prima parte de blat si in jurul ei inelul de la forma de tort. Insiropam, punem jumatate din crema de capsuni, apoi felii de capsuni, jumatate din crema de lapte, a 2-a parte de blat, insiropam, punem cealalta jumatate de crema de capsuni, felii de capsuni, cealalta jumatate de crema de lapte, a 3-a parte de blat, insiropam, acoperim cu o folie si bagam tortul la rece intre 5-12 ore.

Scoatem tortul de la frigider si il ornam cu frisca batuta in care am adaugat un plic de intaritor.
Ciocolata o rupem bucatele, apoi o punem intr-o punga, o tinem in apa fierbinte pana se topeste ciocolata, apoi rupem un capat la punga si trasam siruri peste tort. L-am ornat destul de simplu pentru ca ma grabeam foarte tare.

sursa: hai sa gatim
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort capsuni crema capsuni tort bun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1680 (s) | 34 queries | Mysql time :0.023248 (s)