News Flash:

Dulceata picanta de rosii

31 Iulie 2019
211 Vizualizari | 0 Comentarii

Dulceturile de gogonele, de ceapa (rosie si alba) si de ardei iute pot fi consumate ala- turi de fripturi diverse, peste, paste, pate de ficat si branzeturi maturate. Chutney de mango e delicios cu fripturi la gratar, dar si cu mancaruri indiene. Dulceata picanta de rosii poate fi servita cu pizza sau cu diverse placinte sarate.

Ingrediente:

  • 2 kg rosii
  • 300 g zahar
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita praf
  • chilli, optional
  • boabe piper rosu, optional
  • 2 linguri otet de mere

Mod de preparare:
 
Speli rosiile, le oparesti 3 minute in apa clocotita, apoi le descojesti si le cureti de cotoare. Le tai cubulete si le pui intr-o oala cu fund dublu, cu zaharul, sarea, otetul de mere, uleiul, usturoiul zdrobit, crenguta de cimbru si cu restul condimentelor. Fierbi totul la foc foarte mic pana scade toata zeama si obtii o dulceata grasa. Scoti crenguta de cimbru si pui dulceata in borcane bine uscate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata picanta dulceata rosii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022781 (s)