News Flash:

Dulceata de trandafiri. Reteta traditionala din patru ingrediente

24 Mai 2019
300 Vizualizari | 0 Comentarii

Dulceata de trandafiri este un deliciu culinar. Eleganta, fina, parfumata, aceasta dulceata se prepara foarte usor acasa si nu ai nevoie decat de patru ingrediente. Iata cum prepari dulceata de trandafiri, dar si care sunt beneficiile pe care le are asupra organismului. Dulceata de trandafiri poate fi realizata din petalele oricarui trandafir, insa sunt de preferat trandafirii cu petale aromate, numiti si trandafiri pentru dulceata sau trandafiri de mai.

Ingrediente dulceata de trandafiri:

  • 100 flori de trandafiri
  • 1 kg zahar tos
  • 750 ml apa
  • 2 lamai mari

Mod de preparare:

Petalele curatate se pun intr-o strecuratoare si se cern bine pentru a indeparta polenul sau orice ar putea fi lipit de  petale. Toate petalele se pun intr-un castron si se freaca cu 2 linguri de zahar si zeama de la o lamaie. Acestea vor deveni sticloase si vor incepe sa lase zeama rozalie. Se freaca petalele pana cand acestea incep sa se adune ghem. Pregatim siropul din apa si zahar intr-o oala mare cu fund gros, antiaderent. Daca aveti un vas de tuci, e perfect. Fierbe siropul la foc mare pana cand incepe sa faca balonase. Dup aceasta etapa, lasi focul mai mic si astepti sa se lege siropul. Ca sa afli daca s-a legat, faci un test. Iei o picatura de sirop si o pui pe o farfurie rece. Daca acesta sta ca o bobita, fara sa se imprastie, atunci siropul s-a legat si e pregatit sa primeasca petalele de trandafiri. Le adaugi pe acestea in vas impreuna cu sucul pe care si l-au lasat.

Dupa cateva clocote adaugi zeama de la a doua lamaie si se amesteca bine. Siropul mai trebuie sa fiarba pana se leaga suficient de bine pentru ca dupa adaugarea petalelor vei observa ca se va mai subtia. Apoi faci din nou proba picaturii de sirop pe o farfurie rece. Daca nu se imprastie, trebuie sa opresti focul pentru ca dulceata este gata. Un alt detaliu important de care trebuie sa tii cont este ca in dulceata se amesteca doar cu lingura de lemn.

Petale de trandafir - beneficii

  • Trandafirul are o multitudine de utilizari si efecte benefice asupra sanatatii oamenilor. Trandafirul poate fi folosit in alimentatie, cosmetica si industria farmaceutica.
  • Trandafirii de dulceata au in componenta petalelor: multiminerale, multivitamine, antioxidanti, avand efecte benefice asupra sistemului nervos central si aparatului digestiv.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata trandafiri dulceata vara
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012920 (s)