News Flash:

Dulceata de trandafiri - Cum se face

18 Aprilie 2016
2757 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr petale de trandafiri
1/2 lingurita sare de lamaie
1/4 kg zahar
1 litru apa
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Alege doar petalele proaspete si rupe capatul alb sau taie cu foarfeca direct de pe tulpina. Dupa ce le cureti bine de polen, pune-le intr-un castron si freaca-le cu sarea de lamaie pana capata culoarea rosie. Da apa la fiert impreuna cu zaharul pana scade putin si culege spuma care se formeaza deasupra. Apoi, adauga petalele si continua fiertul la foc potrivit. Pune si sucul de lamaie si fierbe in continuare pana se leaga siropul.

Ai grija sa nu o fierbi prea mult, pentru ca altfel se va carameliza, devenind usor maronie. Petalele sunt prea sensibile pentru a suporta caramelizarea, asa ca risti sa compromiti reteta. Dulceata de trandafiri nu are nevoie sa fie aromatizata suplimentar, dar daca vrei, poti adauga putina coaja rasa de lamaie.

Nu mai trebuie decat s-o pui in borcane si sa te bucuri de parfumul fermecator si de consistenta perfecta a petalelor plutind in siropul rubiniu. Dulceata de trandafiri este foarte concentrata, asa ca o singura lingurita servita cu un pahar de apa rece iti va indulci intreaga zi!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dulceata trandafiri reteta dulceata dulceata reteta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017431 (s)