News Flash:

Dulceata de prune cu nuci - Un desert de care nici regii nu se puteau bucura

1 Iunie 2018
741 Vizualizari | 0 Comentarii

Vreti sa conservati prunele intr-un mod neobisnuit? Va prezentam uimitoarea reteta a dulcetii de prune cu nuci. O puteti servi cu blinii, clatite, paine prajita sau pur si simplu cu ceai… Un deliciu de nedescris! Dulceata va fi mai aspectuoasa, daca veti utiliza soiuri intunecate de prune (vinete romanesti, Renclod Althan, grase romanesti). Iar daca doriti sa le curatati mai usor, alegeti prunele, ale caror pulpa se separa usor de sambure. Scortisoara ofera dulcetii o nota gustativa nemaipomenita. Daca nu aveti batoane de scortisoara, folositi jumatate de lingurita de scortisoara macinata.

Ingrediente necesare: 2 kg de prune; 1,5 kg de zahar; 400 g de nuci; 1-2 batoane de scortisoara; un pahar de apa (250 ml).

Cum se prepara? Curatati prunele de samburi, divizandu-le in jumatati. Adaugati nucile uscate pe tigaie. Presarati prunele cu zahar. Adaugati apa, batoanele de scortisoara si puneti cratita pe foc mediu. Dupa ce amestecul va da in clocot, reduceti flacara pana la minim si fierbeti-l timp de 20 minute, strangand periodic spuma formata.
Prunele trebuie sa se inmoaie. Scoateti batoanele de scortisoara. Turnati dulceata in borcane sterilizate, inchizandu-le ermetic. Intoarceti-le cu capacul in jos, inveliti-le intr-o patura groasa pana se vor raci complet.

Gustul dulce-acrisor si revigorant al acestui deliciu va va determina sa-l mancati lingura dupa lingura… Iata un mod interesant de servire: puneti dulceata in cupe de inghetata si acoperiti-o cu frisca. Desertul este gata!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1640 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014071 (s)