News Flash:

Dulceata de portocale - DOAR cu 3 ingrediente

17 Februarie 2016
1906 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

2 kg portocale
1 lamaie
2 kg zahar
1 baton de scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Spala portocalele si taie-le cubulete, cu tot cu coaja. Pune-le intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga zeama stoarsa de la lamaie si batonul de scortisoara. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata. Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Dulceata de portocale poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dulceata portocale reteta dulceata reteta portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3324 viz    0 com
2081 viz    0 com
2861 viz    0 com
1098 viz    0 com
28959 viz    0 com
1184 viz    0 com
2977 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1785 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019464 (s)