News Flash:

Dulceata de portocale - DOAR cu 3 ingrediente

17 Februarie 2016
2005 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg portocale
1 lamaie
2 kg zahar
1 baton de scortisoara (optional)

Mod de preparare:

Spala portocalele si taie-le cubulete, cu tot cu coaja. Pune-le intr-un castron si adauga zaharul peste ele. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

Pune apoi oala pe aragaz, la foc iute, amestecand din cand in cand. Cand dulceata incepe sa fiarba adauga zeama stoarsa de la lamaie si batonul de scortisoara. Lasa dulceata sa fiarba la foc mic, pana cand zeama scade la jumatate.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata. Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Dulceata de portocale poate fi folosita cu succes in retetele de dulciuri sau poate fi consumata ca atare, pe felii de paine prajita.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata portocale reteta dulceata reteta portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3438 viz    0 com
2167 viz    0 com
3123 viz    0 com
1186 viz    0 com
29188 viz    0 com
1349 viz    0 com
3142 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1912 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025112 (s)