News Flash:

Dulceata de portocale

25 Decembrie 2014
2998 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg portocale
coaja rasa de la o portocala
1 kg zahar
2 boabe ienibahar
1 anason stelat
zeama de la o lamaie
2 batoane scortisoara
un praf de sare

Mod de preparare:

Decojeste poortocalele, indeparteaza samburii si taie-le in cubulete. Intr-un vas cu fund dublu adauga portocalele, zaharul, sare si zeama de lamaie. Fierbe totul la foc mic timp de aproximativ o ora. In tot acest timp nu uita sa amesteci constant in dulceata. Adauga apoi anasonul, ienibaharul, batoanele de scortisora si coaja de portocala si mai fierbe compozitia 10-15 minute.

Pentru a conserva dulceata pe o perioada indelungata de timp adaug-o cand este fierbinte, in borcane curate si uscate. Inchide bine borcanele si intoarce-le cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand dulceata se raceste complet. In acest fel borcanele se videaza singure si nu trebuie sa le mai fierbi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata portocale retete dulceata retete fructe retete craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014312 (s)