News Flash:

Dulceata de nuci verzi

9 August 2011
2475 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata de nuci verzi
Ingrediente: 120 de nuci verzi 1 kg de zahar 100 g miere de albine 1 lamaie 2-3 cuisoare scortisoara Mod de preparare: Se curata nucile de coaja verde, pana unde incepe sa se formeze coaja propriu-zisa, care este inca alba si moale. Dupa curatare raman cam 1 kg de nuci, care se pun in apa rece ca sa iasa amareala din ele si sa nu se innegreasca. Se lasa in apa 24 ore, acoperite cu o farfurioara intoarsa (care le va mentine scufundate in apa), schimband apa de 2-3 ori in acest timp. Nucile curatate se scurg de apa a doua zi si se limpezesc bine. Intre timp se prepara intr-o cratita siropul din zahar, 500 ml apa, miere si zeama de lamaie, care se amesteca pe foc pana se dizolva zaharul. Cand siropul da in clocot, se pun nucile si condimentele. Se fierbe pana cand se leaga siropul, dar nu prea mult, ca sa nu se caramelizeze zaharul. Se ia cratita de pe foc si se incearca. Daca ridicandu-se lingura din sirop, de pe latul ei, cad deodata 3 picaturi, una langa alta, inseamna ca dulceata este gata. Se indeparteaza spuma si, dupa ce s-a racit, se pune in borcane. sursa articol: http://gastronomie.ele.ro sursa fotografie: http://www.deliciiculinare.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

stafide anason lamaie rom minimozzarella rooibos
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2256 viz    0 com
1472 viz    0 com
2387 viz    0 com
3010 viz    0 com
4203 viz    0 com
1248 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1333 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013106 (s)