News Flash:

Dulceata de maces

26 Iunie 2012
2387 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 gr petale de flori de maces
500 gr zahar
500 ml apa
zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:

Se spala bine petalele de flori sub jet de apa rece, se usuca cu servetele absorbante si se pudreaza cu zahar tos.
Intre timp se fierbe siropul din apa, zahar si zeama de lamaie, pana se leaga bine. Se stinge focul si se lasa sa se odihneasca 10 min. Se adauga 2-3 linguri de zahar la petalele de flori si se freaca bine pana cand acestea se inmoaie (nu e nevoie de mult timp, deoarece petalele sunt extrem de fragede) si se adauga in sirop. Se amesteca usor, cu o spatula, apoi se toarna in borcanase spalate si uscate bine in prealabil. se pune capacul, si cum dulceata este inca fierbinte, se intorc borcanele cu gura in jos, in asa fel incat sa se formeze vidul. Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Dulceata din flori de maces recomandata de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar apa borcanase
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2373 viz    0 com
3096 viz    0 com
3055 viz    0 com
1591 viz    0 com
1360 viz    0 com
1363 viz    0 com
2871 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2030 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028878 (s)