News Flash:

Dulceata de gogonele - Rezultate garantate cu aceasta reteta

3 Octombrie 2017
1634 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata de gogonele. In fiecare toamna in gradina dar si in piata apar gogonelele, acele rosii verzi care nu au mai apucat sa se coaca. Ignorate de multe ori si chiar aruncate de gunoi, gogonelele se pot transforma cu un mic efort intr-o dulceata delicioasa. Pare incredibil ca banalele gogonele sa se transforme in dulceata. Rezultatele va vor uimi si va veti incanta familia si musafirii.

Ingrediente:

1.8 kg gogonele
900 gr zahar
1 lamaie
1 pastaie de vanilie sau 2 fiole de esenta de vanilia
o bucatica de ghimbir
un betisor de scortisoara

Mod de preparare:

Gogonelele se spala bine si se taie in patru. In cazul legumelor mai mari, se scoate cotorul lemnos si apoi se feliaza in bucati late cam de 1,5 centimetri.
Se pun intr-o cratita la foc mic si se lasa la fiert cam 40 de minute, acoperite de capac. Amestecati des sa nu se prinda de fund. Este ideal sa le puneti la fiert intr-o oala cu capac dublu sau una de fonta.
Dupa ce au trecut cele 40 de minute, luati capacul si adaugati vanilia, zaharul, coaja de lamaie razuita fin iar zeama scursa bine, scortisoara si ghimbirul razuit fin. Mai lasati la fiert inca 10 minute.
Cand este fiarta dulceata, o puneti in borcane pe care le capsati bine. Le puneti apoi intr-o oala cu carpe pe fund si le dati la cuptor sa se sterilizeze.
In cazul in care alegeti varianta mai simpla si utilizati conservant sau gelifian, adaugati aceste ingredinte in oala, inainte de a pune dulceata in borcane.

PONT: Pentru un gust mai fin, puteti opari gogonelele inainte de a le pune la foc. In functie de preferinte puteti adauga miez de nuca sau cuisoare in dulceata. Va avea un gust mai special.

preluat de pe landia
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gogonele ghimbir
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1541 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015246 (s)