News Flash:

Dulceata de cirese amare

13 Iunie 2016
1701 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 kg cirese amare
sucul de la o jumatate de lamaie
2 kg zahar

Mod de preparare:

Spala ciresele, indeparteaza codita si scoate-le samburii. Pune-le in oala in care urmeaza sa fierbi dulceata si adauga zaharul peste acestea. Acopera vasul si lasa-le sa stea doua ore la temperatura camerei apoi pune-le la frigider peste noapte.

A doua zi pune oala pe aragaz, la foc iute si amesteca din cand in cand. Cand dulceata incepe sa se lege da focul la minim si lasa duceata sa fiarba. Atentie, cu ajutorul unei linguri aduna spuna care se formeaza in timp ce fierb fructele. Lasa dulceata sa fiarba pana cand zeama scade la jumatate. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Dulceata de cirese amare poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor. Poate fi folosita cu succes si ca umplutura pentru diverse fursecuri sau ca topping alaturi de preparate precum inghetata de vanilie, crema de zahar ars, sau orez cu lapte.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata cirese reteta cirese cirese amare retete dulceata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020167 (s)