News Flash:

Dulceata de capsuni cu rom brun

19 Iunie 2012
2068 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3 kg capsuni
100 mililitri de rom brun (optional)
1,2 kg zahar
1 lamaie

Mod de preparare:

Se spala bine capsunile si se indeparteaza coditele, apoi se pun intr-un vas adanc, peste care se adauga zaharul in straturi succesive. Apoi, vasul se introduce la rece timp de 12-24 de ore.

Dupa ce timpul a expirat, fructele se separa de sucul rezultat. Apoi, se rade fin coaja de lamaie si se stoarce lamaia. Atat sucul, cat si coaja se adauga peste sucul obtinut de la capsuni si se pune la fiert la foc mic. Fructele se tin deoparte.

Se fierbe sucul fructelor timp de aproximativ 40 de minute, la foc mic, timp in care se amesteca constant, pana se leaga. Dupa ce timpul a expirat se adauga fructele si romul si se mai lasa la fiert la foc mic inca 20 de minute.

Dupa ce borcanele au fost incalzite in cuptor, se toarna dulceata de capsuni in borcane. Imediat dupa ce borcanele au fost sigilate, acestea se intorc cu capul in jos si se acopera cu o patura pentru a determina formarea vacuum-ului.

sursa: gandul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

capsuni rom brun zahar lamaie foc mic cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1450 viz    0 com
4229 viz    0 com
4379 viz    0 com
5393 viz    0 com
3495 viz    0 com
2852 viz    0 com
5606 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1658 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024316 (s)