News Flash:

Dulceata de capsuni cu lamaie

19 Iunie 2012
1754 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 kg capsuni
 3-5 kg zahar
4 lamai potrivite cu coaja

Mod de preparare:


Capsunile se spala bine si se curata de codite. Apoi se pun intr-un vas cu fundul mai gros, potrivit pentru dulceata, si se stropesc cu zeama de la 3 lamai, apoi se pune tot zaharul si lamaia ramasa taiata in felii subtiri. Adaugarea feliilor de lamaie ii va da dulcetii de capsuni un gust aparte.

Dupa ce se lasa timp de cateva minute pentru ca zaharul si sucul de lamaie sa patrunda putin capsunile, se pune vasul pe aragaz, la foc mic. In scurt timp, fructele vor pluti in siropul format.

Cand incepe dulceata sa clocoteasca se va forma deasupra o spuma care trebuie sa fie indepartata pe masura ce se aduna – in ea se concentreaza impuritatile continute de zahar.

Dupa trecerea a 45-50 de minute de fierbere, se scoate pe o farfurie putin sirop si se verifica consistenta acestuia. Daca picaturile au un aspect de boabe de roua si nu se imprastie pe farfurie, dulceata este gata.

In Dulceata de capsuni cu lamaiecurate, uscate si sterilizate se pune dulceata fierbinte si se astupa gura borcanului imediat. Recipientele, in care a fost pusa dulceata de capsuni, se intorc pentru 15 minute cu capacul in jos pentru a se crea vacuum, iar apoi se rastoarna in pozitia normala si se acopera cu servete de bucatarie, pentru a se raci in timp mai indelungat.

sursa: gandul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

capsuni zahar lamai gust aparte dulceata farfurie
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1493 viz    0 com
4277 viz    0 com
4429 viz    0 com
5485 viz    0 com
3540 viz    0 com
2895 viz    0 com
5703 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1644 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028677 (s)