News Flash:

Dulceata de capsuni

19 Iunie 2012
1449 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 kg capsuni
5 pliculete de zahar vanilat
2-3 kg zahar
o esenta de rom sau vanilie
1-2 lamai - optional

Mod de preparare:


Capsunile se spala bine si se curata de frunzulite, apoi se lasa sa se usuce timp de cateva minute. Odata ce apa s-a evaporat de pe capsuni, se taie pe jumatate sau in patru, depinde de preferinta fiecaruia, si se pun intr-o oala, de aluminiu sau de teflon. Apoi, capsunile taiate se stropescu cu zeama de lamaie si se lasa la „macerat” timp de 60 de minute.

Dupa ce timpul a expirat, se adauga si zaharul, dupa care intreaga compozitie se pune pe foc. Dupa cateva minute de lasat pe aragaz, capsunile vor incepe sa pluteasca in propriul lor suc.

Acestecul obtinut se lasa pe foc pret de 40-60 de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn. Este indicat sa se adune spuma care se formeaza deasupra compozitiei. Spre final se adauga zaharul vanilat si esenta de rom sau vanilie, in functie de preferinta.

Dulceata de capsuni
este gata atunci cand prinde o consistenta gelatinoasa. Dupa ce se raceste putin, compozitia se toarna in borcane, se pune capacul sau celofanul si se rastoarna cu capul in jos timp de cateva minute. 

sursa: gandul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

capsuni zahar vanilat zahar vanilie lamai oala borcane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4229 viz    0 com
4377 viz    0 com
5390 viz    0 com
3494 viz    0 com
2852 viz    0 com
5606 viz    0 com
6023 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1610 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026654 (s)