News Flash:

Dulceata de afine - usor si repede

26 August 2014
3472 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata de afine este preferata noastra mai ales cu papanasi.

Ingrediente:

3 kg afine
2 kg zahar (eu am pus doar 1,7kg)

Mod de preparare:


Spalam afinele bine si apoi punem peste ele zaharul. Lasam sa stea de seara pana dimineata. A doua zi amestecam usor si le punem la fiert la foc mic amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Timpul de fierbere variaza in functie de cat de tare doriti sa iasa dulceata. Ca sa stiti cand este gata puneti o lingura de dulceata intr-o farfurioara, lasati sa se raceasca putin si apoi trasati cu degetul o linie pe mijloc. Daca cele doua jumatati nu se unesc inseamna ca dulceata este gata.

In timp ce dulceata fierbe pregatim borcanele; le punem (fara capace) in tava de la aragaz si apoi incingem bine cuptorul.Trebuie sa fie fierbinti in momentul in care turnam dulceata in ele. Turnam dulceata fierbinte in borcane ajutandu-ne de un polonic mai mic. Atentie sa nu va ardeti.
Inchidem borcanele si le bagam din nou in cuptor. Le lasam sa stea acolo pana se racesc.

Dulceata de afine recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dulceata afine retete dulceata gemuri retete afine conserve
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1588 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014915 (s)