News Flash:

Dulceata cu visine

8 Iulie 2011
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
Dulceata cu visine
Ingrediente: 1,3 kg visine 1 kg zahar zeama de la o lamaie (50 ml) sau 100 g glucoza vanilie Mod de preparare: Se spala fructele, se curata de codite si de samburi cu un cleste special sau cu o sarma inoxidabila, indoita ca un ac de par. Pe masura ce se curata, se pun intr-o cratita smaltuita de 3-4 l, ca sa nu se piarda sucul din ele. Dupa eliminarea samburilor va ramane cca 1 kg de fructe. Peste ele se presara zaharul tos, se adauga zeama de lamaie sau glucoza, 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se amesteca usor, prin rasturnare, cu lingura. Se lasa sa stea 2-3 ore, ca sa lase zeama, apoi cratita se pune pe foc tare (nu direct pe flacara). Fructele se fierb ca pentru orice dulceata, nu se mai adauga apa pentru ca vor lasa destul suc. Cand fructele plutesc in tot siropul, pana in fundul cratitei,, se ia dulceata de pe foc, se aduna spuma, se acopera si dupa ce s-a racit, se pune in borcane. sursa articol: http://gastronomie.ele.ro sursa fotografie: http://www.petitchef.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

placinta rom bors
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3143 viz    0 com
1727 viz    0 com
3397 viz    0 com
1042 viz    0 com
3636 viz    0 com
1042 viz    0 com
2974 viz    0 com
8503 viz    0 com
9785 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 25 queries | Mysql time :0.014968 (s)