News Flash:

Drob de miel. Cum se prepara ca sa fie cat mai bun

15 Aprilie 2019
1369 Vizualizari | 0 Comentarii

Este exclus sa lipseasca de pe masa de Paste o reteta atat de traditionala precum drobul de miel. Este o reteta nu foarte usoara, insa daca te inhami sa o faci ai nevoie de putina rabdare.

Ingrediente:

  • Maruntaiele de la un miel (inima, ficat, plamani, splina)
  • 5 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de marar
  • 4-5 oua
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura de ulei de masline,
  • prapurul de la miel

Mod de prepare pentru drobul de miel traditional:

Curata si pune la fiert organele: taie-le in bucati micute astfel incat sa intre in masina de tocat sau roaga macelarul sa le toace el. Pune-le intr-o oala si adauga sare. Lasa sa dea un clocot si ia spuma care se formeaza la suprafata. Spala verdeata si toac-o marunt. Toaca ceapa fin si caleste-o putin.

Da organele prin masina de tocat si amesteca-le cu verdeata. Adauga in masina de tocat si ceapa calita si 4-5 oua crude intregi. Adauga condimentele, sare si piper si pune prapurele intr-o tava, adauga compozitia si inveleste-o in prapure. Incinge cuptorul dinainte la 200 de grade.

Tine la cuptor pentru aproximativ 50 de minute si apoi serveste. Pentru a face drobul umplut cu oua fierte, fierbe 3-4 oua tare si in tava pregatita cu prapurele pune jumate din compozitia de carne. Aseaza ouale si apoi pune restul de compozitie si inveleste bine cu prapurele.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

drob miel reteta drob
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1572 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021340 (s)