News Flash:

Drob de miel - Aperitiv traditional de Paste

19 Martie 2018
1231 Vizualizari | 0 Comentarii

Drobul de miel este nelipsit de pe mesele romanilor, de Paste. Cu totii ne amintim de drobul gustos preparat de bunicii nostri. Invata si tu cum sa-l prepari si bucura-te de savoarea acestuia de sarbatori.

Ingrediente pentru drobul de miel:

  • 1 kg maruntaie de miel - ficat, plamani, inima, rinichi, splina
  • 150 g unt
  • 2 cepe mari
  • 6 oua mari
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 100 g smantana
  • 1 prapur de miel
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • sare
  • piper

Cum se prepara drobul de miel:

Spala organele si pune-le la fiert intr-o oala cu apa. Adauga doua lingurite de sare, piperul boabe, ienibaharul si foile de dafin. Cand s-au fiert scoate-le intr-um castron si lasa-le sa se raceasca, apoi taie-le bucati potrivite.

Intre timp toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie incapatoare. Cat timp se caleste ceapa, taie ceapa verde si usturoiul in bucati de aproximativ 5 cm lungime si adauga-le sipe acestea in tigai, la calit. Cand s-au inmuiat stinge focul si adauga restul de unt pentru a se topi. Lasa compozitia sa se raceasca la temperatura camerei.

Intre timp curata mararul si patrunjelul si spala-l bine. La final toaca organele, alternand cu cate o lingura de ceapa tocata si verdeata. Amesteca bine compozitia obtinuta, aduga patru dintre oua si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava cu ulei si putin pesmet si intinde bine praporul pe toata suprafata acesteia. Nu taia surplusul. Adauga continutul pentru drob si inveleste-l cu restul de prapor. Separat, bate ouale ramase foarte bine si amesteca-le cu smantana. Asezoneaza cu sare dupa gust si toarna compozitia peste drob. Intinde-o bine si coace drobul la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pana este bine patruns si la supravata devine crocant si auriu.
Serveste drobul de miel recel, alaturi de alte aperitive traditionale de Paste.

preluat de pe acasa

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014667 (s)