News Flash:

Draga mea bunica mi-i facea in fiecare seara de toamna si ce buni erau - Gustul copilariei de altadata

23 August 2017
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
Cui nu-i plac cartofii copti? Sunt deliciosi, mai ales daca ii servesti alaturi de un sos din legume proaspete.

Ingrediente:


Pentru cartofi copti:
12 cartofi medii
1 kg sare de mare sau sare grunjoasa

Pentru sos:
1 catel de usturoi
1 ceapa rosie mica
2-3 rosii decojite
1 lime
1 portocala
180 ml ulei de masline
1 lamaie
patrunjel
2-3 frunze de menta
1 praf de sare

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Speli cartofii in coaja, apoi ii stergi. Asezi hartie de copt in tava, apoi presari un stat gros de sare. Pui cartofii peste sare si-i coci pana cand furculita intra cu usurinta in ei.
Pui in blender usturoiul, ceapa, rosiile, uleiul de masline, zeama de lime, de portocala si de lamaie, patrunjel, frunzele de menta si sare, dupa gust. Omogenizezi pana cand obtii un sos. Servesti cartofii copti, calzi, cu sos.

preluat de pe clickpoftabuna
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1556 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017551 (s)