News Flash:

Dovlecei umpluti cu carne la cuptor

16 Mai 2017
171 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovleceii se pot prepara intr-o mie de feluri posibile: pane, sub forma de chiftele, supa crema sau la gratar. Dovleceii umpluti reprezinta varianta cea mai buna si consistenta din toate variantele de retete cu aceste legume.

Ingrediente:

2 dovlecei
200 gr carne de curcan tocata
un morcov
o ceapa
un ardei iute
o legatura de patrunjel verde
4 linguri de pasta de rosii
2 linguri de orez
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:

1. Spala dovleceii si taie-i in doua pe lungime. Trebuie sa le scoti miezul pentru a putea sa ii umpli. Curata ceapa si toac-o marunt. Treci apoi si morcoul pe razatoare.
2. Indeparteaza semintele ardeilor si toaca-i marunti. Pune uleiul la incins, adauga ceapa, ardeiul si morcovul, caleste doua minute dupa care adauga si carnea de curcan.

Citeste si Apetisante si usor de facut: dovlecei cu rosii si usturoi

3. Lasa 4 minute carnea pana isi schimba culoarea, dupa care adauga orezul si omogenizeaza. Dupa aproximativ 3 minute de la adaugarea orezului, pune patrunjelul tocat. Presara cu piper si sare si ia tigaia de pe flacara.
4. Se umple cele 4 jumatati de dovlecei sectionati si se asaza intr-o cratita, cu umplutura in sus.

5. Adauga cate o lingura de pasta de rosii pe fiecare dovlecel si presara cu patrunjelul ramas. Adauga 200 ml de apa si pune capacul pe cratita, dupa care da-o la cuptor.
6. Dupa 35 de minute, da la o parte capacul si mai lasa cratita la cuptor inca 10 minutele. Dovleceii se servesc calzi cu iaurt natural cu verdeata sau smantana proaspata.

sursa: teo

dovlecei umpluti dovlecei cuptor dovlecei carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013531 (s)