News Flash:

Dovlecei pane

28 Iunie 2017
1221 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovleceii pane nu trebuie sa lipseasca din meniul tau in perioada verii. Aceste delicatese, sunt usor de preparat si in plus sunt foarte gustoase. Iata cum poti prepara cei mai savurosi dovlecei pane.

Ingrediente:

2 dovlecei
2 oua
2 linguri lapte
10 linguri de faina
boia dulce (sau iute, dupa preferinte)
nucoara
sare
piper
ulei pentru prajit

Mod de preparare
:

Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.
Intr-o farfurie intinsa adauga faina.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.
Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.
Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Serveste dovleceii calzi, sau reci, alaturi de o salata de sezon si paine de casa.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovlecei lapte faina boia dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1733 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020439 (s)