News Flash:

Dovlecei la cuptor cu umplutura de carne si branza

15 Septembrie 2016
12843 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

3-4 dovlecei
450 gr carne tocata
2-3 linguri ulei de masline
4-5 catei de usturoi
1/2 ceapa tocata marunt
450 gr rosii taiate cubulete
1 lingurita bulion
1 lingura zahar
1 lingurita oregano
1/2 lingurita chimen
60 ml vin alb
1 ou batut
cca 75 gr gris
6-7 felii de mozzarella
50 gr parmezan
piper negru
sare

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Injumatatea pe lungime dovleceii si curata-i de seminte. Scoate si miezul.
3. Pune jumatatile de dovlecel intr-o tava unsa cu putin ulei, cu partile taiate in sus. Potriveste de sare si piper.
4. Baga tava in cuptor pentru 10 minute (cat timp pregatesti umplutura).
5. Toaca marunt miezul de la dovlecei.
6. Soteaza in ulei incins jumatate din ceapa si usturoiul, apoi adauga miezul tocat.
7. Dupa 5 minute, timp in care trebuie sa amesteci din cand in cand in tigaie, pune si sarea, piperul, carnea tocata, chimenul si bulionul.
8. Dupa alte 5 minute pune vinul, iar dupa 1-2 minute ia de pe foc.
9. Scoate tava cu dovlecei din cuptor.
10. Soteaza restul de ceapa si adauga rosiile, piperul, sarea, oregano si zaharul. Lasa sa fiarba la foc mic 5-10 minute. Ia tigaia de pe foc.
11. Adauga oul si grisul in compozitia cu carne. Omogenizeaza.
12. Pune putin sos de rosii in tava in care sunt dovleceii.
13. Umple dovleceii cu compozitia cu carne. La final pune in fiecare putin sos de rosii. Ai grija sa nu pui mult, ca sa nu inceapa sa fiarba.
14. Presara parmezanul, acopera cu folie de aluminiu si baga in cuptor pentru 30 de minute.
15. Scoate apoi tava, pune feliile de branza peste dovlecei si baga inapoi in cuptor, de data aceasta pentru numai cateva minute (cat dureaza pana ce branza se topeste).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovlecei cuptor dovlecei umpluti dovlecei branza
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1475 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013652 (s)