News Flash:

Dovlecei gratinati - Un preparat de vara, pe care il poti servi de dimineata si pana-n seara

13 Iulie 2017
2242 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovleceii sunt nelipsiti din piete in aceste zile, un motiv numai bun pentru a prepara aceasta reteta de dovlecei cu usturoi, gratinati.

Ingrediente:

4 dovlecei medii
1 lingura ulei
4-5 catei de usturoi
cimbru
2 oua
70 g smantana
200 g branza feta
2 linguri parmezan
1 lingura zeama de lamaie
sare
piper

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Tai capetele la dovlecei, apoi ii feliezi. Incingi uleiul in tigaie si calesti usturoiul si cimbrul nu mai mult de un minut. Adaugi feliile de dovlecei si le rumenesti aproximativ 4 minute, avand grija sa le intorci. Sunt gata cand feliile de dovlecei incep sa se inmoaie.

Separat bati ouale cu smantana, adaugi branza feta sfaramata, parmezanul si zeama de lamaie. Pui un strat de dovlecei intr-o tava, asezonezi cu sare si piper, dupa gust, apoi torni o parte din compozitia de branza. Asezi un alt strat de dovlecei, din nou asezonezi si torni restul de compozitie de branza. Dai tava la cuptor pana cand se rumenesc dovleceii.

sursa: click pofta buna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

dovlecei smantana branza feta cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 35 queries | Mysql time :0.023484 (s)