News Flash:

Dovlecei din aluat

30 Octombrie 2013
1412 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g faina alba
1 pliculet drojdie uscata (7 g)
200 g dovleac proaspat ras
1 praf de sare
50 g zahar
miez de nuca, pentru format coditele dovlecilor
putin extract de vanilie
60 g un topit
2 oua (la temperatura camerei)
150 ml lapte cald
1 galbenus, pentru uns dovlecii

Mod de preparare:

Se mixeaza dovleacul, impreuna cu laptele, ouale, untul topit si extractul de vanilie. Se rastoarna intr-un bol incapator si se incorporeaza, pe rand, toate celelalte ingrediente, amestecand cu grija. La final, se incorporeaza faina. Aluatul obtinut se framanta bine cu mainile, pana devine foarte fin si elastic (in acest scop se poate folosi robotul de bucatarie, sau masina de paine).

Aluatul obtinut se lasa la crescut, intr-un loc caldut si ferit de curent, pana is dubleaza volumul. Se scoate aluatul din bol, se framanta din nou cateva minute, se ruleaza intr-un sul care. Acesta se imparte in bucati egale , din care se vor forma niste bile. Bilele obtinute se aplatizeaza putin cu palma, apoi se cresteaza pe lateral in opt-noua sectiuni, dar lasand mijlocul neatins. Astfel se obtine un fel de floare. Se aranjeaza putin marginule taiate, in asa fel incat sa ia forma unui dovleac turcesc, iar mijlocul lor se “stanteaza” cu degetul, pentru a forma locasul coditei.

Dovlecii astfel obtinuti se mai lasa la crescut inca o jumatate de ora intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apoi se ung cu galbenus batut, pentru a capata o frumoasa culoare galben-aurie.

Se introduce tava cu dovleci in cuptorul preincalzit si se lasa la copt la foc mediu, pana trec testul scobitorii, se scot din cuptor, se lasa 5 minute la racorit, dupa care se ataseaza coditele din miez de nuca. Se scot la racit pe un gratar si se servesc.

Dovlecei din aluat recomandati de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

aluat dospit aluat framantat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1668 viz    0 com
1677 viz    0 com
1242 viz    0 com
2794 viz    0 com
1549 viz    0 com
1190 viz    0 com
1842 viz    0 com
1905 viz    0 com
1204 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026448 (s)