News Flash:

Dovleac umplut

17 Octombrie 2013
1942 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 dovleac mediu
300 g carne de vitel tocata fin
2 cepe mici
1 capatana usturoi marunt
2-3 linguri ulei de masline presat la rece
2-3 morcovi mici
1/2 telina proaspata (sau una mai mica)
1 sfecla rosie mica
3-4 linguri suc de rosii
100 ml supa de legume
1/2 lingurita pudra de ienibahar
1/2 lingurita pudra de ghimbir
1 praf nucsoara
1/2 lingurita pudra de menta
1/2 lingurita pudra de busuioc
sare
piper
 
Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul. Se spala legumele, se curata si se taie cuburi, dupa care se maruntesc in robot de bucatarie, sau se dau pe razatoarea mica. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, sau se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.

Se spala dovleacul, se sterge cu un servet, apoi se taie pe lung, in 2 jumatati egale.
Se scobeste cu grija, cu ajutorul unei linguri, se scot samburii si, daca alveola rezultata este prea mica, se largeste cu ajutorul aceleiasi linguri (atentie: nu se scobeste de tot, trebuie sa lasam coaja si margini de cca 2 cm de la coaja, astfel incat sa putem folosi dovleacul pe post de castron).

Se sareaza putin dovleacul si se stropeste cu putin ulei de masline presat la rece. Se aseaza jumatatile de dovleac intr-o tava simpla, cu cavitatile in sus si se introduc in cuptor 10 minute. Intre timp, se prepara umplutura: ceapa si suturoiul se calesc usor intr-o craticioara cu 1 lingura ulei de masline presat la rece.

Se adauga carnea si radacinoasele, se calesc toate impreuna cca 2 minute, se adauga supa si se lasa la fiert inca 15 minute.

Se scoate dovleacul din cuptor si se acopera cu hartie de copt, dupa care se introduce din nou in cuptor pentru inca 20-25 minute, pana se inmoaie (rolul hartiei este acela de a preveni innegrirea dovleacului).

Dupa ce dovleacul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Intre timp,se verifica compozitia de carne, se adauga restul ingredientelor si se potriveste de sare si piper. Se umplu cavitatile dovleacului cu compozitia de mai sus si se mai da la cuptor inca 5 minute, sa se usuce putin deasupra.

Se scoate din cuptor, se transfera dovleacul pe un platou si se decoreaza cu patrunjel proaspat tocat. Se serveste cald, ca atare, sau cu un sos de iaurt ori de rosii.

Dovleac umplut recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac umplut
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014714 (s)