News Flash:

Dovleac la cuptor cu ierburi aromate

22 Martie 2012
1438 Vizualizari | 0 Comentarii
Dovleac la cuptor
Ingrediente:

300 g de dovleac
20 g branza Cheddar
 1 broccoli mic
 1 lingurita ulei de masline
 500 ml lapte
 2 catei de usturoi
 10 g unt nesarat
 4 oua
 o mana de ierburi aromate proaspete taiate marunt
 o lingurita de mustar
 6 felii de paine

Mod de preparare:

Prima data preincalzim la 170 de grade cuptorul, apoi ne ocupam de dovleac. Il taiem in bucati mici si il punem la copt in ulei de masline, intr-o tigaie. Mestecam continuu, pana cand prinde o culoare rumenie. Apoi desfacem in buchetele mici broccoli, il preparam la aburi si il inabusim pana cand se inmoaie. In alt castron amestecam usturoiul intreg cu laptele si lasam pe foc potrivit ca sa traga un clocot. Dupa ce se raceste, scoatem usturoiul din lapte.
Batem cele patru oua cu lapte rece, mustar si cu ierburile aromate. Ungem cu putin unt un vas termorezistent, punem feliile de paine unse si ele cu unt, deasupra dovleacul, broccoli, iar apoi compozitia de oua si lapte. Dam la cuptor pentru un sfert de ora. Cand scoatem, razuim branza deasupra si iarasi bagam la cuptor, de data aceasta pentru 20-25 de minute. Scoatem din cuptor cand a prins o culoare rumenie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dovleac branza cheddar broccoli lapte usturoi unt nesarat oua mustar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014444 (s)