News Flash:

Dovleac cu broccoli si ierburi la cuptor

19 Septembrie 2013
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g de dovleac
2 catei de usturoi
1 lingurita ulei de masline
6 felii de paine
500 ml lapte
1 broccoli mic
10 g unt nesarat
o lingurita de mustar
o mana de ierburi aromate proaspete taiate marunt
20 g branza Cheddar
4 oua

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 170 grade Celsius. Intre timp taiati dovleacul in bucati mici si-l coaceti intr-o tigaie in care ati pus uleiul de masline. Mestecati in continuu pana dovleacul devine auriu. Desprindeti broccoli in buchetele mici si preparati-l la aburi sau inabusiti-l pana se inmoaie. Intr-un alt vas amestecati laptele cu usturoiul intreg si fierbeti pana da in clocot. Opriti focul si lasati sa se raceasca, apoi scoateti usturoiul din lapte.

Bateti ouale cu laptele rece, ierburile aromate si mustarul. Puteti adauga si niste piper, dupa gust.

Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt asezati feliile de paine unse usor cu unt. Deasupra feliilor puneti dovleacul, broccoli si turnati apoi amestecul de oua, lapte si ierburi si dati la cuptor pentru 15 minute. Scoateti si razuiti branza, apoi mai lasati la cuptor 20-25 de minute, pana ce devine auriu.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1915 viz    0 com
1272 viz    0 com
1796 viz    1 com
2635 viz    0 com
1267 viz    0 com
2318 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1686 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019493 (s)