News Flash:

Dorada prajita la cuptor

19 Ianuarie 2012
2750 Vizualizari | 0 Comentarii
Dorada prajita la cuptor
Dorada face parte din familia bibanului si este unul dintre cei mai pescuiti pesti din zona Mediteranei.

Ingrediente:

1 dorada de aprox. 600 g
2 linguri masline negre
1 portocala
1 lingura rozmarin
1 ceapa, feliata
1 usturoi, feliat
2 linguri de coriandru, tocat
jumatate lingurita chimen
coriandru tocat pentru garnitura
4 linguri ulei de masline
piper
sare
   
Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Curatam portocalele astfel incat sa curatam si partea alba. Jumatate din fiecare portocala o taiem felii si le punem intr-un bol, cealalta jumatate o stoarcem. Adaugam maslinele, rozmarinul, ceapa, usturoiul, chimenul, coriandrul si ulei de masline.
Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Pregatim pestii: Il spalam bine, il curatam de solzi, il evisceram si apoi facem 3-4 taieturi adanci pe diagonala pe fiecare parte cu un cutit bine ascutit. Punem putin ulei de masline intr-o tava, asezam pestii, ii condimentam cu sare si pipera,dupa care pe fiecare punem amestecul pregatit si maslinele negre. Coacem 15 minute. Incercam cu un cutit carnea si daca este alba si moale pestele este gata. Garnisim cu coriandru si servim.
Din cantitatile de mai sus rezulta doua portii. Reteta Dorada prajita la cuptor ne este recomandata de Amalia.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Dorada_prajita_la_cuptor2
dorada masline negre portocala rozmarin ceapa usturoi coriandru chimen
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 23 queries | Mysql time :0.018770 (s)