News Flash:

Doar asa se prepara cea mai buna toba de porc

22 Decembrie 2016
799 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

600-700 gr organe de porc (inima, splina, limba)
1 kg carne de porc (fleica cu sorici, pulpa)
1 rasol de porc
2 cepe
2 morcovi
15-20 boabe de piper
ienibahar
2 foi dafin
burta (stomac) de porc foarte bine spalata si curatata, pastrata cateva zile in apa rece cu sare si otet
piper
sare

Mod de preparare:

1. Carnea cu sorici se parleste, se curata si se spala cu apa calduta. Organele se spala si se lasa la apa rece jumatate de ora. Limba se fierbe separat 10 minute si se curata.

2. Toata carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se da in clocot. Se schimba apa si se pune din nou la fiert. Se spumeaza, se adauga ceapa, morcovii, sare si mirodenii si se lasa sa fiarba acoperit pana ce se desprinde usor carnea de pe oase.

3. Se scoate carnea si se lasa putin deoparte sa se raceasca, iar supa se potriveste la gust si se pastreaza. Toata carnea fiarta se taie fasii. Se pune intr-un vas mai mare, se adauga un polonic de supa si se condimenteaza cu sare si piper. Se amesteca, se pune in burta de porc, se mai toaca putina supa si se coase lejer.

4. Se pune pe foc intr-un vas mai larg unde s-a turnat restul de supa in care a fiert carnea. Se lasa focul la mic si se fierbe aproximativ o ora, fara sa clocoteasca si se inteapa din loc in loc. Se scoate apoi si se preseaza intre doua tocatoare din lemn, peste care se pune o greutate de maxim 1 kg. Se lasa la rece pana a doua zi.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

toba porc reteta toba toba traditionala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012013 (s)